Äntligen! Äntligen är stunden inne och ett garage ligger först på att göra listan. Äntligen ska bilen få det hem den alltid förtjänat.

Oftast är det så att ett garage redan är på plats. Men, för den hobbyglada byggaren kan det finnas skäl till att bygga ut eller bygga om för att göra garaget mer säkert och mer trivsamt. Kanske behövs en till carport? Då ett garage inte behöver någon isolering och inte heller dyrt kakel brukar det oftast inte bli ett projekt som skjuter iväg i pris. Fast det finns viktiga saker att tänka på. Här kommer en viktig lista att tänka på och att absolut inte glömma. Men innan kan det även vara bra att kolla priser hos olika byggföretag. DN.se skrev en tänkvärd artikel om bra tips.

 

Bra att tänka på:

  • Bygglov
  • Dimensionerna
  • Grundförhållandena
  • Kontakta elektriker.

När du väl ska köpa ditt virke i något byggvaruhus, passa då på att fråga ut den kunniga personalen om det är något du glömt eller om de har något tips för att underlätta montering eller undvika misstag.

När skalet är uppe

Att sätta ihop själva skelettet  är svårare än vad man tror: sågas en planka fel kan det få stora konsekvenser och rent tidsmässigt kan hela projektet bli uppskjutet. Inte något som är speciellt populärt, då det förutom detta jobb oftast finns ett annat på sidan – ett jobb det inte går att avstå från. Men, något som kanske är ännu viktigare och som rent av kan vara farligt, är att dra igång elen och mixtra med kontakter. Elkatalogen.se levererar allt du kan tänkas behöva, men tänk på att alltid använda dig av en certifierad elektriker. Om du väljer att dra elen själv kan du bli skyldig till vållande av annans död eller bli ersättningsskyldig vid olycka då försäkring inte täcker. Så, tänk förnuftigt och lägg över ansvaret på någon som har det till sitt yrke. Lycka till!