Det är inte alla som har tillgång till stora garage eller verkstadslokaler. Dock kan du i de allra flesta fall få till en bra liten verkstad hemma i garaget. Det finns ett par verktyg som kan vara bra att ha till hands.

När du ska snickra kan sänksågar från https://sandbergsjarn.se/produkter/elverktyg/sagar/sanksagar/ vara bra. Med dem kan du göra exakta sågningar i flera material. Ska du lägga om ett par däck kan en balanseringsmaskin vara på sin plats. Vilka verktyg du behöver beror alltså på vad du planerar att göra i din hobbyverkstad eller i ditt garage.

Plats att arbeta på

Snickare borrar ett hål med en elektrisk borrEn sak som bör räknas in i verktygen är en plats att arbeta på. Det behövs oavsett om du arbetar med bilar eller andra saker. En hållbar och stabil bänk, gärna med yta i metall som förhindrar bränder är bra. Bänken bör vara lagom hög för ergonomins skull och det skadar inte heller att ha förvaring i den.

Handverktyg av olika modeller

Du behöver också en rad olika handverktyg. Ibland kommer du inte åt med skruvdragaren, eller så passar det helt enkelt inte att använda ett större verktyg. Du kan också vara orolig för gnistbildning. Bland handverktygen bör du ha en kniv, flera skruvmejslar, hammare, tumstock och gärna olika hylsnycklar samt fasta nycklar. För att minska risken för inbrott är det bra om du också har ett skåp där du kan låsa in de verktyg du är mer rädd om. Handverktyg av dyrare slag är ofta eftertraktade på marknaden.

Större elektriska eller tryckluftsdrivna verktyg

Om du ska göra ett större bygge eller behöver lite mer kraft är eldrivna eller tryckluftsdrivna verktyg bra. Om du har en stor kompressor är tryckluft ett bra alternativ. När det gäller de här verktygen finns det dock en större risk att skada sig och du bör se till att ha rätt säkerhetsutrustning som handskar och ögonskydd under arbetet.