När de flesta tänker på ett garage tänker de på en byggnad där man ställer in bilen för förvaring. Det är lite synd eftersom ett garage kan vara så mycket mer än så. Kanske har du någon speciell hobby eller så håller du på med en renovering? Då är det perfekt att inreda en del av garaget till verkstad. På så sätt har du en yta som alltid är redo för dina projekt.

Hur du ska inreda beror ju så klart på vad det är du vill göra i din verkstad. Vi utgår dock från det vanligaste, att du vill snickra lite, hålla på med hemmaprojekt och kanske även ha lite utrustning för att mecka med bilen. För att din verkstad ska bli riktigt bra gäller det att tänka praktiskt. Du behöver till exempel rätt sorts verktyg och ett smart sätt att förvara dem på. Dessutom behöver du någon form av arbetsyta.

Investera i en snickarbänk

Naturligtvis kan det fungera att ha en enkel bänk som arbetsyta, men ännu bättre är det att införskaffa en snickarbänk. På den kan du spänna fast träbitar, hyvla och slipa. Snickarbänkar finns i lite olika prisklasser och material. Allt ifrån riktigt lyxiga modeller i trä till enklare i metall och plast. Undersök utbudet på ditt lokala byggvaruhus och se vad som passar dig. När du ändå är där kan det också vara bra att investera i en pall med hjul. Ibland vill man bara sätta sig och pusta ut och ibland kan det vara skönt att sitta under arbetet.

Organisera dina verktyg

När du äntligen har en verkstad så ska du också passa på att skaffa ordentlig förvaring för dina verktyg. Att behöva leta efter rätt sorts skruvmejsel eller tång i en evighet förstör arbetsglädjen ganska mycket. Investera därför i ett hyllsystem för större, eldrivna handverktyg samt förvaringsboxar och mindre askar för småsaker såsom laddare, skruv och bits. Manuella, mindre verktyg hänger du med fördel upp direkt på väggen så att du lätt får överblick. Det finns massor med lösningar för det. Välj en som passar dig. Ett tips är att hänga upp verktygen efter kategori, till exempel skruvmejslar i olika storlekar för sig och olika typer av mejslar för sig.