Många som går i bilköpstankar har ganska ofta svenska bilar I tankarna och Volvo och Saab är helt klart de populäraste bilarna genom tiderna. Men sedan hände något och produktionen gick plötsligt ned. Saabs produktion var plötsligt helt nere och det talades om konkurs. Saab gick i konkurs 2011, många förlorade sina jobba, de som beställt bilar vart utan och de som precis köpt en ny undrade om de någonsin kunde serva och hitta delar till sina bilar.

en vit saab bil

Det har länge varit osäkert kring de svenska biltillverkarna och medan Volvo fick lov att stänga fabriken och flytta sin produktion i Uddevalla så hotades saab bilar av konkurs. Det har slagit hårt mot den svenska industrin och inte minst för städerna där mindre industrier har livnärt sig på dem stora företagen. Nu står de alldeles själva och det är verkligen en riskfylld affär att köpa en bil från Saab, eller är det verkligen det?

Vad händer nu?

När det handlar om dem gamla svenska klassikerna så är vi väldigt glada i våra bilar och just Saab och Volvo är inte direkt svenska längre. Men om frågan om hur det skulle gå att köpa en Saab trots att det inte produceras fler bilar så är det inga som helst problem så länge man inte köper den första eller sista modellen, samma råd som man ger om alla bilmärken. I den första bilen hade man inte tekniken och i den sista så har man sparat in. Du får en fantastisk bil i Saab och alla reservdelar kommer du att kunna hitta, dessutom tillverkas fortfarande delarna till bilarna. Man kan alltså köpa en begagnad Saab och förvänta sig att finna reservdelen till den utan problem. Det har även sålts så många modeller från biltillverkarna att det också finns reservdelsbilar på tippen till uppsjö, inga problem alltså.