Att spara till drömbilen är något som de flesta människor måste göra. Och kanske blir det där bilköpet lite mer spännande då. Men, att spara till drömbilen kan krävas månader, ibland år, att spara ihop till, och då kan det vara bra att ha en plan hur man ska gå tillväga. Här kommer vi att ta dig med på en resa där du får tips på hur du ska lägga upp dina tankar och din planering för att kunna se bilen på avstånd. För, om du har planer på att köpa en drömbil, kanske inte en Porsche 918 Spyder för nästan sex miljoner som vi skrev om i inlägget om drömbilar, men ändå en drömbil som kostar skjortan är det bra att ha en vattentät plan.

Den som spar den har

När det kommer till att spara pengar så finns det fler vägar att gå så det du måste börja med är att utgå från dig själv och vad som känns bäst och mest rimligt för dig.

  • Utgå nu från din ekonomiska situation och vad som skulle hända om du reda nu tog ett lån på en bil. Finns den möjligheten?
  • Hur mycket kommer du använda bilen? Det är alltid bra att tänka på vad du kommer att göra med den: ska du använda den till att köra fem minuter till jobbet eller är du en bilälskare som finner glädje i att fara ut på en spontan sväng.
  • Kolla upp bilen du vill lägga vantarna på och gör upp en plan på hur mycket du behöver spara för att få ihop till ett litet kapital som du kan använda till köpet. Vad skulle det innebära för ditt liv, vad är det du skulle behöva göra avkall på? Kan det vara så att det du behöver göra för att leva lite mer ekonomiskt är att byta elleverantör eller kanske sänka värmen i huset – eller att kanske börja med att införa matlådor till lunchen.
  • Var flitig med att kolla andrahandsmarknaden för att se om din bil du vill ha dyker upp.
  • Kolla även om det är ett bra andrahandsvärde på bilen så du vet att du gör en bra affär.