Vad är egentligen en drömbil? En drömbil kan se väldigt olika ut beroende på vem det är man ställer frågan till, men helt klart kan man säga att de allra flesta som brukar, eller har en dröm om att köra bil, har någon form av drömbil som de ibland fantiserar om att de kommer ha i sin ägo en vacker dag.

Alla har vi en drömbil. Kanske är det en riktigt häftig sportbil som man snabbt kan susa fram i längs vägarna som är ens drömbil? I den här artikeln så beskriver Expressen den nya Audi RS7 som en riktig drömbil – men det blir bara för de som har råd, för bilen är inte särskilt billig. Så om det är ens drömbil får man skaffa sig en rejäl sparbössa och börja stoppa undan en hel del av ens pengar, om man nu inte är född med silverskeden i mun. Men det är inte bara personer som har drömbilar, det är också olika bilmärken som skapar sina egna drömbilar. Här kan vi läsa om när Lamborghini i samband med sitt 50-årsjubileum formgav en riktig superbil, Egoista, som är inspirerad av inget mindre än en stridshelikopter. Fördelen när man är en biltillverkare är ju att det faktiskt finns en möjlighet till att skapa den där drömbilen som ännu inte finns.

Norrlänningarnas drömbil ser annorlunda ut

Medan vissa drömmer om fart, fläkt och flärd så är norrlänningarna, som så ofta annars, lite mer jordnära av sig. Västerbottenskuriren skriver om vilken bil som norrlänningarna drömmer om att ha, och resultatet är helt annorlunda från vad vi kanske tänker att en drömbil är. Deras drömbil är en Volvo kombi, alltså en rymlig, trygg och trogen bil som man kan ha länge. Och till sin Volvo vill man givetvis ha ett bra garage som man själv har byggt, och dessa garage har riktigt bra garageportar som håller ens älskade Volvo säker när den står parkerad. Så, norrlänningarna resonerar lite annorlunda än de flesta andra, men det är ju ingen nyhet egentligen. Norrlänningarna är alltid lite säregna.